Alla inlägg den 4 januari 2009

Av BD - 4 januari 2009 22:52

Jo. Nu är man i Stockholm igen. Jaha. Det känns helt blankt i skallen. Som om tiden i Göteborg bara var en lyckodröm. Herregud. Det var underbart där borta. Man känner sig hemma. Så mycket saker vi fick gjort. Det var julafton och julmiddag gånger tre, det var öl och tequila-kväll, det var bowling, det var shopping med M, det var tid med familjen, fika med lillasyster, pärlskola med den andra systern, en helkväll på O'Learys, fika med pappa, god mat och fest på nyårsafton, pizzakväll framför en degig film....och nu är det över. Nu har man återvänt. Till vad?

Till jobbet som börjar imorgon. Till ensamheten? Well, jag har ju E, men annars känns det relativt isolerat just nu. Borde ta tag i den saken för satan.


Den enda fördelen med att vara här är att man får visa att man är mentalt kapabel att sköta sig själv (om man nu någon har börjat tvivla på det). Det känns ganska gött att laga sin egen mat ändå, om man tänker efter.

För att starta tiden här uppe på ett bra sätt (och hålla stockholmsångesten borta) så lagade vi riktigt god mat idag. Vardagslyx mina vänner. Kyckling inlindad i proscutio, med vitt vin (jag har lite skillz säger jag ju). Sitter här med en bunke popcorn, ett glas med fin whiskey och röker lite vattenpipa. Vi maxar allt så att säga.

Bara för att komma i rätt stämning.


För tillfället fungerar det ganska bra... 

Av BD - 4 januari 2009 19:35

Hur fortsatte nyår egentligen?

Ja, det är en riktigt bra fråga. Men det är nu dags att reda ut minnena, så att man kan njuta av dom om ett år eller så när man återvänder för att se vad som hände den där nyårsaftonen år 2008.

-------------------------------------------------------------------------

Efter middagen, tog vi oss på höga klackar upp för Linnégatan i jakt på ett vettigt och fräscht ställe att dricka en öl/shot eller två på (läs, kanske några fler - det är ju nyår för faen...). Tillslut kom vi fram till att Linné sällan är platsen för ett sådant ohyfsat beteende (läs: sjöslag), och att vi istället borde bege oss mot Avenyn. Göteborgs hjärta, änna. Färden gick därför på något vingliga steg genom Haga och förbi ett antal fina ställen som alla ratades. Det var pissigt kallt ute by the way och kullerstenar och klackar är sällan en bra kombo- men den där finfina cigarren gjorde att det var värt att gå ändå. Jag är väl ganska lättövertalad så att säga, och damn vad den där cigarren gjorde min dag. Fy faen. Mhm.


När vi kommit så långt som till Vasaplatsen och vi skrattat och rökt hela vägen dit, så såg vi Chez Amis. Eftersom dom har grymt billig öl och shots där och musiken brukar vara damn okej- så tänkte vi att fan, klart man ska börja festen där! Varför inte liksom? Avenyn kunde dessutom vara en sämre slutdestination av två anledningar. 1) Det kostar anus att komma in när man inte orkat skriva upp sig på en gästlista och det är nyår, och 2) Det är svårt att komma in på ett ställe som inte är white-trash (läs Bryggeriet, Valand, Hard Rock, Park Lane etc.) när man har folk i släptåg som är 20 år. Well, I blame it all on them...


Chez Amis var platsen alltså. Hyfsat med folk, pumpande musik - och fan, nu börjar festen. Det var öl i massor. Det var flera olika sorters whiskey. Det var tequila-shots, det var färgglada drinkar med äppelsmak, white russian, flera andra sorters shots - kort sagt, spriten och ölen bara fortsatte komma in. Wonderful. Vi njöt fullt ut av den sista dagen på året, helt enkelt. 2008 skall firas ut ordentligt, hell yeah! Vi pratar sittdans, vi pratar skratt och tjöt, vi pratar sång till "Infinity", vi pratar det klassiska partymovet "granen" - och sen helt plötsligt så var det tio minuter till klockan slog nytt år. Herrejävlar? Hur gick det till minns jag att man tänkte. Var fan tog tiden vägen?! Nu när klockan var såpass mycket, så finns det ju inte en chans i helvete att man lyckas ta sig någon annanstans - så det var lika bra att bara köra på. All the way.


När klockan slog 00.00 var vi redo med champangen. Jodå, klart att Em beställer in en stor jävla ishink med champange! Gott nytt år för satan! Skål och grattis. Välkommen år 2009!


När klockan var 02.00 var cigarren i princip slut, och nyårsraketerna uppskjutna. När lamporna i taket tändes så insåg man att , jaha nu stänger skiten. Vi rullade ut och drog oss mot Avenyn, som var packat med glada människor. Slutdestinationen var Burger King för att stilla magen med lite fin fyllemat. Visserligen var suget efter hamburgare inte mitt största problem - och årets första hälsobrott var inte heller pommes med dippsås. Nej, det var den där välförtjänta cigarretten jag drog i mig. Fan! Hejdå nyårslöfte. Hade det inte varit så lätt för mig att bli beroende, och hade jag inte varit så snål - så hade en karriär som rökare kanske passat mig? Vem vet. Inte för att jag tänder på att lukta anus, men ändå. Det känns lite som att jag har en thing för det där. Eller så är det kanske ölen som gör det.


Årets första chock stog dock E för när han försökte sig på konststycket att på fyllan dra i sig en Angus med 7 hamburgare (!) i. Vem kommer ens på tanken? 7 fucking hamburgare. Som tur var överlevde han taxiresan hem, och det blev en underbar avslutning på kvällen.


Nyår 2008. Kanske inte låter så mycket för alla andra - men ni som var där vet. Det var chill, hörrni.

Nu är det bara ett år kvar tills nästa gång.

Av BD - 4 januari 2009 14:04

Jag hittade de två enda bilderna (från min sida alltså) från Nyår 2008.

Jag tycker de sammarfattar kvällen ganska bra....

Men jag hoppas innerligt att någon annan har lite mer informativa bilder från kvällen.


Bild 1

Bild 2: (Vad föreställer det här anyway?)

Av BD - 4 januari 2009 01:36

I stockholm igen. Och ja,jag ångrar mig redan. Fan.

Presentation

Omröstning

Vilket projekt ska jag ägna mig åt?
 Odla en jordnötsplanta
 Skriva en bok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards