Alla inlägg under juni 2008

Av BD - 28 juni 2008 17:34

För er som ska ta er en tur till Västkusten (eller Bästkusten) under sommaren och stanna till i den vackra sommarstaden Göteborg - här kommer en ultimat ordbok. Bara så att ni förstår lite mer vad som sägs där nere. Tänk på detta när ni strosar längs Avenyn i solskenet, eller tar er en mjukglass med strössel vid Gustav Adolfs torg.....



Av BD - 28 juni 2008 10:28

Vaknade denna Lördag klockan 09.15 av att någon jävel startat en kantklippare precis utanför mitt fönster. Denna någon bestämde sig sedan för att klippa hela området här utanför, och tro mig - det är inte litet. Personen i fråga var dessutom usel på att klippa vilket medförde ett hackande oljud som var så starkt att mitt fönsterglas vibrerade. Dagens fråga: Vem i helvete är så dum att han/hon startar en kantklippare och börjar klippa just precis längs med husväggen när klockan är 9 på en lördag? Vad är det dom försöker ådstakomma? Om dom vill ha irriterade hyresgäster, med knappt 7 timmas sömn, så har dom fan lyckats.


Jävla idiot!

Av BD - 28 juni 2008 01:22


Satt och funderade lite. Kom fram till att jag nu har rökt i princip allt. Ja, bortsett från rökbara droger då. Inte min tekopp alls, sorry. För ungefär ett år sedan hade jag inte rökt någonting, jag var helt oskuld i ämnet och satte en ära i att inte ha gjort så. Men hey, tider förändras och så även jag I guess (oh my, fredagspoesi). Det var väl någonting med att ”om man inte har testat så kan man inte uttala sig tanken” som influerade mig. Verkar något ologiskt att den kom när man är runt 22, men bättre sent än aldrig.


 Av det jag testat måste jag säga att Cigaretter är det mest meningslösa. Jag finner verkligen ingen poäng med det. Smakar inget direkt, inget markant - och du luktar hästarsel. Dessutom ser du ut som fan med gula naglar och det är dyrt som satan också. Nej, det går bort. Cigarr då? Det är en helt annan sak. Har rökt en del olika och smakerna varierar oerhört. Det är något fylligt och mustigt med en cigarr som får det att smaka godis i hela munnen. Det tar dock ett tag att röka upp och det är svårt att hitta några riktigt bra i Sverige som inte är alltid alltför dyra. Men gott är det. Alternativet till cigarr är Cigarill. Som en mindre cigarr helt enkelt. Det smakar mer än en cigarett, men är inte lika stor och tung som en cigarr. En favorit helt enkelt, vilket bevisades på bröllopet där jag drog i mig 8 stycken. Enkelt att röka om man är själv, här behöver man ingen att dela med. Sen finns det Vattenpipa. Det är nog den absoluta favoriten Top notch som man säger här. Den ser vacker ut (jag vet ytligt argument…), det luktar gott, och det går att variera. Olika sorters tobak - olika smak och lukt. Något mer omständigt än ovanstående alternativ, men ack så socialt.

Nackdelen? Well, en (stor) session är ungefär lika farligt som 100 cigaretter (läs Här).


Det är så jävla typiskt…



Ps. Del fyra av Bulgarienresan kommer imorgon (läs: senare idag), på grund av en flaska rosé och lite annat trevligt som kom i vägen. 


Av BD - 27 juni 2008 22:56

Nu har vattenpipan testats för första gången på svensk mark. Den fungerar lika bra här. Inga problem alls. Laddade upp den med mycket Aprikostobak, tog mitt välfyllda glad med rosévin (tastes like heaven) och satte mig i fönsterbrädet och rökte. Det smakade helt ljuvligt....

Förrutom aprikos, så har jag även tobak med smak av blandade frukter och två sorters äpplen (röda och gröna). Aprikos är dock favoriten än så länge. Me Like!


Det finns inget bättre sätt än att starta helgen på. Det finns inget bättre sätt. Det är så här livet ska vara.




Av BD - 27 juni 2008 19:04

Nu börjar helgen! Jobbet flöt på bra i slutet, alla var på stålande humör (kan det vara det mousserande?) solen började skina ännu mer och det var fortfarande varmt i luften trots att klockan var 17.00 (sharp). Efter inhandlandet av allt man behöver för en mästerlig taco (varje fredag sedan 6 års ålder ger bra underlag för att kalla sig expert), sprang vi förbi Systemet.Har alltid velat testa Rosévin, men aldrig fått ett bra tillfälle, så jag tog en random-flaska från hyllan. Hey,Hey spontanitet. Lika bra att chansa. Nu firar vi att första jobbveckan är avklarad.


Nu korkar vi upp en flaska Rosé, lagar lite mat, och sätter igång den Bulgariska vattenpipan!


Full fart mot helgen!




Av BD - 27 juni 2008 14:48

Det luktar utomlands här i Stockholm. Eller så är det bara önsketankar. Nu har dom iaf öppnat en flaska mousserande här på jobbet. Skål!

Av BD - 26 juni 2008 22:22

Del 3

-Söndagen den 15onde Juni-


Söndagen den 15onde juni. Den tredje dagen i Bulgarien. Solen lös (eller inte...) med sin frånvaro. Det såg ganska mulet ut när man gick ut på hotellbalkongen och spanade mellan träden och bortom vildhundarna, men förhoppningarna var att det skulle lätta upp efter frukosten - en frukost som återigen bestod av samma kost: tomater och bulgarisk ost. Lite (knappt drickbart) kaffeautomats-kaffe, och två baguetter. It's a wrap! Inte mycket att hänga i granen egentligen, men kakorna fanns åtminstone kvar och bara därför kan man inte dra ner betyget allt för mycket (från E:s sida i alla fall). Besides, slipper du göra din egen frukost och faktiskt bjuds på en buffe...varför ska man då klaga?


Eftersom det är Bulgarien, och inte svinkalla Sverige så var det klart att solen kom fram lite senare. Under tiden gick vi partygatan fram (försökte undvika de mest enträgna "hey-come-to-fooaouam-parrrrty-tjejerna, inte nog med att de var jobbiga, de såg inget vidare ut heller. Sammantaget blev man inte så sugen på att festa på just deras ställen, särskilt inte om de var de som var go-go-dansarna) ner mot strandpromenaden och tittade in i alla de små intressanta stånd man passerade.Små stånd ja...erhm, nej, vi slutar där.


Vad finns det egentligen att handla i Bulgarien? Ja, utbudet är skrämmande likt Thailand på vissa punkter. Kepsar, tröjor och byxor ser nästan likadana ut. Skillnaden är att i Thailand är det mycket mer Billabong och Roxy, medan det i Bulgarien istället satsas mer på Versace och Dolce & Gabbana. Äkta, äkta säger dom. Men hell no, det klart att det inte är.

Dock har de faktiskt ganska fina läderskärp som till viss del ser ut att ha bra kvalitet. Priset är bra oavsett. 50 SEK för en t-shirt som åtminstone inte skriker fejk. Skor ska vara billiga med, Jimmy Choo och grejer påstods det. Såg dock inte till några. En finfin handväska i läder kan du få för 200 men då är det på det lite mer betrodda ställena. Förutom detta säljer man honung och virkade dukar a la Estland.Förmodligen det enda som går att exportera. Bulgarisk honung ska god har jag hört, men jag tror faktiskt att jag håller mig till öl. Något annat vore väl konstigt? Ölen är dessutom det mest prisvärda. Vem har sagt att jag inte är ekonomisk?


Senare under dagen efter några vändor biljard på världens uslaste biljardbord (näst efter det i Danmark) när solen var som starkast tog vi våra slanka bakdelar och placerade dom på Hotel Preslavs solstolar. Perfekt läge, med en stor pool. Brännan förbättrades något, och damn, jag börjar se het ut nu. Som alltid då (hoho, klart man har självförtroende). Vi kom på ett effektivt sätt att slippa solsting: om man ligger och solar och känner att ojdå nu börjar jag nog få solsting (man kanske märker det genom att det rycker okontrollerat i armar och ben) så tar man sig upp från sin solstol (alternativt skickar iväg någon annan) och tar sig till baren. Där beställer man in en iskall Heineken. Saken är biff! Enkelt och effektivt. Den metoden anvädes ofta under dagen. En kall heineken i handen, och kroppen placerad i den mindre barnpoolen (jag har lite svårt att simma i den djupa delen och dricka öl samtidigt, dålig koordination).


Efter en dusch, en byte till lite snyggare kläder (läs mindre, eller ja…inte mindre än en bikini, men det blev dom korta jeansshortsen och ett vitt linne i ett tappert försök att låtsas att man har en bränna), så blev det middag. Stegen styrdes sen mot Delfinen. Vårt stammishak. Såklart visar dom fotboll på en 100tums TV (eller bioduk). Kan det bli bättre. Ja. Uppenbarligen. Drinkarna och ölen flödade. En masse. Hur många har jag ingen aning om, räkningen försvann efter fem. Av någon anledning kände E för att bränna lite pengar, och beställde in inte mindre än 5 öl på vardera 500 ml. Allt till sig själv. Effektivitet kallade han det, och jo effektivt var det. Återigen tog vi vägen om stranden på hemväg senare mitt i natten. Hur vi kom hem den gången har jag ingen som helst aning om, men även om jag hade varit nykter och inte wasted så hade jag inte kunnat bidra med så bra hjälp. Har man ett lokalsinne i arv från sin pappa, så vet man redan där att det är kört.


Väl hemma på hotellrummet märktes det att ölen och drinkarna var starka. E och jag förlustade oss lite som det så vacker heter. Eller om man vill vara mer rå: fyllesex. Inget finlir. Och jag kan säga att om man känner för att ha sexuellt umgänge på ett nytt ställe – så testa en hotellbalkong i Bulgarien. Det är varmt och det är svettigt. Tummen upp. Tyvärr kom vi inte på förrän senare att dom faktiskt har säkerhetskameror riktade mot hotellet och balkongerna på vissa ställen, särskilt många var dom dessutom i området runt just våran balkong. Inte smart. Vad värre var att dessa bilder växelvis projiceras på en skärm vid receptionsdisken. Well, det kan förklara varför dom bulgariska pojkarna som jobbade där alltid stirrade så mycket på mig. I ärlighetens namn tror jag dock inte att det var därför, jag tror vi överlevde den episoden ganska bra. Eller väldigt bra. Fina minnen, och jävligt bra.


Om någon jag känner läser detta ovan, så tänker jag förneka det inträffade. Ni har inte hört det från mig. Jag förstår ingenting. Host. Vi kom hem, visserligen fulla, och somnade sedan direkt. Punkt.

Well, dag tre i Bulgarien är över, och vilken dag. Det här blir bara bättre och bättre.



Öl,öl,öl....


Drinkar,drinkar,drinkar..

Av BD - 25 juni 2008 22:57


Jag försöker verkligen att glömma Bulgarien, jag gör det. Förtränga det lite grand, på ett lagom hälsosamt sätt. Det blir inte enklare av att jag jobbar 24/7 här hemma, medan jag vet att Em och Ma är kvar där nere (det är en lång historia, men den gör mig fortfarande lite irriterad...)

I vilket fall som helst, jag hade 7 riktigt underbara dagar där nere. Det är obeskrivligt och det värmer mig varje gång jag tänker på det. Bara för att det känns lite småtungt att vara hemma och inte kvar där nere med allt det underbara, så hoppades jag att vädret skulle vara lite dåligt där i Golden Sands. Skadeglädje ni vet....


 


Tyvärr kunde jag inte haft mer fel.

Det är sådana här bilder som får mig att längta tillbaka. Hallå, det ska vara sommar här i Sverige? Varför märks det inte? Hallå växthuseffekt, golfströmmen och 26 grader sol, var är ni?


Nej, jag vill tillbaka...verkligen. Vill,vill,vill.

Dag tre i Bulgerien kommer att återberättas (host...tyvärr för min egen del...) men imorgon. Jag lär bara lipa om jag gör det nu....

CryBaby! 

Presentation

Omröstning

Vilket projekt ska jag ägna mig åt?
 Odla en jordnötsplanta
 Skriva en bok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards