Alla inlägg under februari 2009

Av BD - 21 februari 2009 12:58

Antagligen har det undgått många av mina få läsare att jag nyligen startat upp ett nytt projekt. Eller, det är visserlingen inget projekt ännu - eftersom jag inte vet exakt hur det skall utformas - men tanken är att jag snart ska sparka igång. Så snart jag/ni har bestämt vad projketet skall innehålla vill säga. Som ni ser till höger finns en omröstning. Okej, fine? Tanken är att man skall kunna rösta på exakt vad mitt projekt skall innehålla. Det är inte svårare än så. Antingen klickar man i "skriva en bok" eller "odla en jordnötsplanta".


Sen är jag för alltid tvingad att fullfölja det. Exakt vad för straff som jag bör mottaga om jag bryter avtalet och inte fullföljer projektet - det kan man fritt spekulera i. Jag föredrar själv någon form av fysisk bestraffning (typ stupstock) snarare än psykisk terror, om jag nu får välja.

Förresten: om några av er där ute känner medkänsla med mig och tror att valet av "odla en jordnötsplanta" är betydligt humanare än att skriva en bok -så vill jag bara påpeka att för mig är det exakt lika svårt. Oavsett vad ni väljer så kommer det bli ett jävla slit för mig.

I nuläget visar resultatet på 50/50. Jag låter omröstningen rulla ett tag, så kanske ni kan ta det beslut jag inte kan.

Av BD - 21 februari 2009 09:50

Redan vid 9 smög jag upp ur sängen. Kröp upp i soffan med en filt och bara vaknade till liv. Det blir en fortsatt lugn lördagsmorgon. Risgrynsgröt med kanel, en stor kopp kaffe och apelsinjuice. Skidskytte VM på tv, hela morgonen - precis som när man var liten. Allmänt mys.

 

E är tvugen att jobba hela lördagen. Lite egentid blir det idag med andra ord. Har laddat upp med massa avsnitt med Dexter och The Mentalist, en påse med godis. Det blir bra fotboll på tv:n lite senare. Känns som att man borde överleva den här dagen också. Tror att den där förkylningen som gör mig så sänkt, kanske kanske kan försvinna idag.  Detär min förhoppning om inte annat. Från och med nästa helg, har jag inte tid att vara sjuk.

 

Av BD - 20 februari 2009 22:38

Helt galen vecka. Uppstart av nya rutiner på jobbet och en krasslig hals på det. Den ultimata kombinationen- verkligen. En strulig diskmaskin som toppen på allt (nope, den fungerar fortfarande inte). Skönt att det äntligen är helg, med andra ord! Den kunde inte starta bättre heller. Blev avsläppt av en kollega utanför Bishop, där jag hamnade efter en snabb visit in i en närliggande affär för att köpa Aftonbladet. En stor stark och en lugn stund läsandes tidningen. E jobbade över till halv sju, men det var skönt att se att han trots det inte var alltför sliten. Efter ett glas vin var det dags att röra sig hemmåt.


Blev visserligen ingen storslagen middag idag. 6 smörgåsrån (tänkte skriva "i samma klass som en anorektiker - men insåg att även jag har min gräns gällande subtil humor). Fördelen med att inte bo hemma - man kan vara onyttig ibland. Skönt att jag har lärt mig det efter typ 2 år.


Av BD - 19 februari 2009 22:53

Under mina glasdagar (visserligen lite patetiskt att kalla 14 års-åldern för sin ultimata glansålder kanske...) så var jag ganska ofta VIP. Ja, på alla de resor man gjorde varje år som inkluderade 1) min mamma, 2) resa till ett Friidrottsevent (EM/VM), så blev man behandlad som en riktig VIP. Accrediteringskorten gav dig extra fördelar - gratis dricka, egen chaufför, snittar, tilltugg, träffar med världsstjärnor (var där och fick autograf när Klüft blev vann Junior-VM på Jamaica, sprang fram till Ludmilla när hon just vunnit guld i häckloppet i Athen,- ända fram till prispodiet-, för att ge några lysande exempel). På Jamaica blev man inte bara VIP, utan VVIP. En grad upp. Vi snackar top of the fucking line.


Numera är det sorgligt att konstatera att enda gången jag är VIP är på Adlibris bokrea. Ni hör ju hur det låter.

Adlibris BOKREA. Herregud.

Det känns som att allt bara gått utför från 14-års ålder. Verkligen.


 

Av BD - 19 februari 2009 07:30

Ska strax iväg till läkaren. Är nervös som satan.

Har sovit lite halv-dåligt under natten. Hemskt, hemskt.

Måste det bara bli bra resultat.

Fan.

Av BD - 18 februari 2009 22:13

Jag satt och bläddrade igenom min älskade kalender gjord av rosaskimmrande ormskinn (ja, fejk alltså).Funderade lite över nästa helgs avancerade planer, och mottog helt plötsligt ett överraskande samtal på mobilen (självklart inte min egen eftersom jag har en tendens att inte svara i den...host...).

Pang, bom, en helg uppbokad (eventuella andra lösa planer - som att åka bort- ställdes in). Funderade ett tag till, och insåg att det ser ganska tjockt ut framöver. Eftersom jag har mad skillz i paint så gjorde jag en överskådlig och abnormt avancerad grafisk bild:


 

Ser ni eller?  Fan, trodde inte det var så mycket.

Röda feta stora bokstäver hela tiden. Upptagen. Do not disturb (och detta är bara feb/mars eftersom jag inte orkade bläddra längre).

Ser ni också hur ofta det kommer upp besök från Göteborg äller? 

Dom utvandrar snart hit. Äntligen kommer lite intelligens till denna sida landet också.  Känns strålande. Göteborg for teh win liksom (=ja, jag slänger in lite datorspråk/lunarstormspråk för att visa att jag inte börjar bli gammal).


Nu gäller det bara att vi städar här hemma också. Och ser till att den nya diskmaskinen installeras eftersom det tyvärr gick åt helvete idag.

Dags att anstränga sig lite med andra ord.

Känns skönt att visa alla att hey jag är en upptagen kvinna numera.

Känns finfint.


Av BD - 18 februari 2009 07:27

 


Igår var en fin dag. Lyckades äntligen ta tag i det där med träningen och få ihop första halvan av ett träningsprogram med en träningscoach. Nästa tisdag sätter vi det sista och sen är man good to go. Äntligen! Känns så skönt att börja träna på riktigt igen. Jag har ju saknat att gå till gymmet tre gånger i veckan, det fanns något fint över det. Tror jobbet kan vara en bidragande orsak till att jag inte orkar längre. Men nu så. När jag får lön om en vecka, då ska jag dessutom handla. Träningen blir ju roligare då. Följande bör inhandlas för att få en optimal träning:

  • En Ipod Shuffle
  • Nya träningskläder (främst byxor och en träningsbh)
  • Vattenflaska

För att riktigt optimera dagen igår, passade jag på att ta hand om mig själv lite. Lägga mig i ett långt, varmt bubbelbad i en halvtimma. Lyssna på riktigt lugn musik (ja ni vet, lite cheesy saker som Westlife och klassisk musik), lägga en ansiktsmask med jordgubb. Meditera lite.  Smörja in kroppen med kräm (lukt: päron och lime), ta bort det gamla flagnade nagelnacket. Lägga sig och sova i sängen - bäddad med helt rena lakan, och det nya fluffiga täcket och kudden. Riktigt skönt att ta hand om sig själv lite, känner att annars finns risken att det går utför.

Känner mig ganska lugn och harmonisk idag också. Dessutom kommer diskmaskinen idag. Hallelujah.

Av BD - 17 februari 2009 07:21


Jag har bestämt mig för att börja ett nytt projekt. Jag läser ju lite kriminologisk litteratur på tunnelbanan på väg till jobbet - men jag känner att det inte riktigt räcker. Efter mycket övervägande har jag nu kommit fram till att det står mellan två olika projekt.


  • Att odla en jordnötsplanta
  • Att skriva en bok

Ja jag vet - det är en viss skillnad i svårighetsgrad mellan de båda projekten, men varför ska man göra det lätt för sig? Som jag ser det finns det både klara nackdelar och fördelar med båda projekten.

En bok; fördelen är att blir det bra så blir det jäkligt bra. Jag har en massa kreativitet som bara väntar på att förlösas. Att sitta still och skriva en långt stund har heller aldrig varit ett problem. Nackdelen är att det kan ta ett tag att slutföra, och jag vet inte hur rastlös jag blir undertiden. Jag antar att en bok måste vara ganska lång?

En jordnötsplanta: nackdel - med 98% säkerhet kommer den dö, vilket känns som en ganska stor negativ grej (även om folk envist påstår att det är "jättelätt". Fördel: det är fint med gröna grejer som lever, och med rätta kan jag sedan känna mig jäkligt stolt.


Hm, det tål att tänkas på det här. Just nu är det ett ganska dött lopp mellan de två projekten.

Presentation

Omröstning

Vilket projekt ska jag ägna mig åt?
 Odla en jordnötsplanta
 Skriva en bok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards