Alla inlägg den 22 juli 2008

Av BD - 22 juli 2008 23:11

Första dagen på stockholmsk-mark. Eller ja, okej, andra dagen då. Känns skönt att vara hemma, skönt att träffa E. Det är så mycket som snurrar i huvudet bara. Runt,runt. Som en hamster på anabola i ett hjul. Det tar inte slut.

Så mycket att lösa. Måste hitta någonstans att bo, då mitt kontrakt går ut. Är som sagt inte student längre, så nu blir jag utsparkad härifrån. Vart ska vi ta vägen? Vill vi stanna i Stockholm? Antagligen. Då får det bli lägenhet här. Men inte en chans att vi får hyresrätt på 4 månader, det får bli bostadsrätt. Måste få loss mina pengar från bankkontot, från fonderna. Måste fixa bolän hos Nordea. Hur gör man? Vad gör man? Och så blir det visningar hit och dit. Laminatgolv, parket, kakel, klinkers, marmor....


Gaah! Trots att jag efter en lång promenad i solskenet mötte upp E efter jobbet, och trots att han överrasknings-bjöd mig på en kall öl på O'learys (så underbart! Han läser fan mina tankar), och trots att vi  pratade om allt och vände och vred på det....


....Så ställer jag mig ibland frågan: Fan, jag är bara 22. Är det här verkligen rätt väg att gå? I jätte-verkligheten? 

Av BD - 22 juli 2008 14:31

----------------------

Del B- Om Antibes/Juan les Pins

----------------------


Antibes är en liten stad lokaliserad mellan Nice och Canne på den franska rivieran. På grund av sin placering har staden en otroligt fin strandpromenad och sandstrand, där vattnet är turkost, inte blått - helt enkelt rivieran när den är som bäst. Uppbyggnaden av Antibes: staden i sig är uppdelad i olika stadsdelar och vår lägenhet låg i den del som kallades för Juan les Pins. Juan les Pins centrum låg ungefär fem minuter från lvår ägenhet, och där fanns massor av olika affärer trots att själva centrum inte var större än några gator. Klädaffärer, barer, mataffärer, fanns i massor.Notera att mestadels av kläderna dock såg ut att vara hämtade från 90-talet och inte 2008. Lite modemiss där.


Här åt vi lunch första dagen....


Juan les Pins är också den del av Antibes som ligger vid havet, eller snarare den del som kan klassas som "badort".


Strandpromenaden...


Strandpromenaden är hur lång som helst, och stranden i sig bestod av både privata och allmäna delar. Första gången vi var nere vid stranden testade vi den del av stranden som var för allmänheten d.v.s de som inte kände för att betala 10 euro för en solstol/soldyna. Andra gången hyrde vi soldynor och låg och stekte precis hela dagen.


Fler bilder på strandpromenaden...


Skillnaden mellan Atinbes och Bulgarien (bara för att ta en jämförelse) är många. Det mest uppenbara är prisskillnaden - Antibes har samma prisklass som i Sverige, för det mesta. Det mindre uppenbara är att vattnet är mycket varmare och mycket mer turkost. Högre klass i Antibes helt enkelt. Ytterligare en skillnad är maten - den är hur god som helst. Färska råvaror slår bakfyllemat anytime (utom kanske just när man är bakfull då).


Småsyskonen på lunch....


I en annan av Antibes stadsdelar (centrum/byn) finner man Gamla Stan. Den påminner i sig lite om Stockholms motsvarighet - fast modell större. Det är ett virrvarr av gator och gränder, och befinner man sig i närheten av Gamla Stan är en lunch eller en middag definitivt att rekomendera (vilket var precis vad vi gjorde en av de sista dagarna).


Familjen på väg mot Gamla Stan i Antibes


I närheten av denna plats finns ytterligare en badstrand, som helt är öppen för allmänheten och de icke-betalande. Stranden i sig är större än den som finns vid Juan les Pins, men här finns inte någon strandpromenad. Även denna strand testade vi på. Lika bra klass som alla andra stränder.


Strand nummer två.....

Av BD - 22 juli 2008 13:32




 





Är detta det slutgiltiga tecknet på min totala assimilering till Stockholm?

Är det ett tecken på min totala förvandling, min övergång till The Dark Side? Tveksamt.... 5 av 10 frågor handlade om förortsslang. Jag menar: jag har bott hos min pojkvän i Bergsjön, Göteborg. Ni tror väl inte på allvar att jag inte vet vad aina, habib och gitta betyder? Gettochild is my middle name.

Av BD - 22 juli 2008 00:28

-------------------------------

Del A - Om grundförutsättningar, resesätt, boende, mat och aktiviteter

-------------------------------

  • Grundförutsättningar

Grundförutsättningarna för resan var enkla. En hel veckas semester (13 - 20 juli) med familjen. Med mamma, syster, extrapappa och småsyskon. Hela kittet. Resemålet i fråga: Frankrike. Den franska rivieran i form av både Nice och Antibes. Förutom detta skulle en hel dag spenderas i närliggande Monaco - där vi alla skulle hälsa på lite vänner och bekanta. Wonderful med andra ord.


  • Resesätt

Logiskt sett: flyg. Flyget avgick från Landvetter flygplats den 13onde juli kl. 08.30 och ankom Nice kl. 11.05 Hemresan skedde den 20 juli, kl. 11.35 (fast, allt blev såklart över en halvtimma försenat) med hemkomst igen kl. 14.10 Lite drygt 2 timmar flygresa med andra ord - inget som direkt var ansträngande. Det gick underbart fint, även om starten var något skakig. Jäkla danska kapten. Brukar normalt sett inte vara nervös inför flygningar, men, det blir bara värre och värre. Antar att det är för att jag faktiskt har så mycket att förlora numera.

Underbar skylt på flygplatsen. Notera: tänk på att inte ta med dig mul-pch-klövsjukan i ditt bagage. Dags att packa om då...


Från flygplatsen tog man buss 200 mot Antibes - en liten stad (73 000 invånare cirkus) lokaliserat mellan Nice och Cannes. Problem ett: knökfulla bussar. Problem två: ingen aning om var man skulle av, eller jo.... men när busschaffören vägrar tala engelska, så blir det lite mer komplicerat. Tillslut tog vi en chansning och hamnade någorlunda rätt. Efter att ha virrat runt i värmen en halvtimme (okej, vi hade en karta - men ni vet hur Eniro är, totalt värdelösa) så hittade vi rätt.

Första bilden på Frankrike. Direkt från flygplatsen.


  • Boende

Vi bodde inte på hotell, nej. Tänk er sex pers i en-två veckor (syrran och jag stannade i en, resterande delar av familjen i två veckor), det blir en hög hotellräkning. Sky-high. Istället hade vi betalat för en lägenhet stor nog för sex pers. Att hyra en lägenhet utomlands är alltid skakigt, mest för att man inte vet vad man får. Det visade sig dock att denna lägenhet var underbart fin - kan helt klart rekomenderas, slår alla hotell anytime (nästan då). Den låg på 6:e våningen i ett lägenhetskomplex kallat Korinth. Själva lägenheten låg i den del av Antibes som kallades för Juan les Pins tillika badorten: 5 minuter till havet med andra ord. Utsikten var strålande, och på området fanns en stor pool. Det geniala med detta var inte poolen i sig - utan det faktum att någon kommit på den brilljanta idén att låta den ha stängt mellan 13-15. Skönt att kunna äta lunch och chilla utan massa jobbiga barn. Me like!

Området hade en stor pool....

...Utiskten är underbar

Underbart!

Lika fint på natten


  • Mat/Dryck

Maten i Frankike var övervägande god, märkte vi när veckan var slut. Främsta specialiteer var kött, men även fisken var stålande god. När man har Red Snapper (dessuom hel!) så kan det inte bli annat än toppbetyg. Sallader var också gott, annat en svenska bleka tomater liksom. Äkta solmogna råvaror. Jag avstod dock grodlår denna gång, mest för magsjukans skull (okej, en usel lögn jag vet...). Gällande dryck så är det bara att konstatera att fransmän kan sina viner. Mhm, Rosé är underbart. Självklart tog man med sig några flaskor hem, var det någon som ärligt talat trodde något annat?

Vilka tilltalas av det här märket?

Fransk sallad....Eller, grekisk då.


  • Aktviteter

Vad gjorde vi om dagarna, dessa 7 dagar på semester? Jo, den största delen av tiden (bortsett från när vi var i Nice/Monaco) upptogs av solande och bad i både pool och hav. Är man på solsemester så är man. Japp,japp växelvis badande med andra ord. Kan säga att den franska rivieran och dess badstränder bör ligga högt på listan över världens (eller åtminstone europas) vackraste. Helt enkelt underbara. Att ligga och sola, ta sig en kall öl för att sedan slänga sig i ett turkostfärgat hav, det blir knappast mer semester än så. Känns skönt att riktigt kunna koppla av.


Ovido - Quiz & Flashcards