Alla inlägg den 10 maj 2008

Av BD - 10 maj 2008 11:51

Jag sitter och slözappar lite på Tv:n. Orkar inte aktivera mig. Inte ännu. Zappar förbi Englas begravning. Jag kan inte hjälpa att förundras över hur stort det har blivit. Missförstå mig inte, jag tycker såklart att det är hemskt och allt såntdär. Ett mord på ett barn är aldrig roligt. Men mitt i allt detta så kan jag tänka att: alla andra då? Bobby? Ricardo? Mord sker hela tiden, överallt. Inte fan skriver media något om det.

Jag vet inte om det är för att jag studerar kriminologi och har blivit cynisk genom åren, men.... Engla är inte den första som det händer mot. Förfarinssättet är inte ens unikt. Tro mig. Standard typ A.  Ändå så har det blivit så stort.

TV-sänd begravning. Jag menar, ett mord är ett mord. Hur många visste att Engla fanns innan den 5 april? Egentligen?

Hur kommer det sig att alla tv-stationer har någon form av  extrasändning om detta? Hur kommer det sig att förfaringssättet är liknande det som när Sverige har landssorg?

Jag tycker att det är skrämmande, om jag ska vara ärlig, dels hur stort det har blivit och dels hur "vanliga" svenskar uttrycker sin sorg över detta. Det klart att man kanske kan tycka det är lite synd, men att seriöst sitta och gråta och skriva långa inlägg om att jag "aldrig kommer glömma dig" när man inte ens har träffat flickebarnet och bor 55 mil därifrån, det tycker jag i ärlighetens namn är absurt! Hur mycket vet ni om Engla som inte kommer från medierna?

Låt människor i hennes närhet ha sin sorg privat. Att sen familjen väljer att ha en tv-sänd begravning, ja..... även det är absurt. 


Ursäkta mitt cyniska förhållningssätt, men jag blir bara så irriterad ibland. Kan inte hjälpa att tänka: Hur att det sett ut om Engla inte hade varit "helsvensk"? Hur hade det sett om om mördaren inte var "helsvensk"? Tro mig, det hade sett helt annorlunda ut.... 

Av BD - 10 maj 2008 03:21

Okej, jag kan inte sova. Har ägnat en stor del av tiden nu till att äta godis och slösurfa. Förstår inte varför jag inte bara stänger ner datorn? Istället hamnar jag med reprisen av "Lyxfällan" och ett stort glas med avslagen cola från Willys. Vaddå sunkigt?

Som det inte vore nog luktar jag cigg och öl, och nu när jag väl har bestämt mig för att åtminstone anstränga mig lite extra för att sova, så är det ett jäkla morgonpiggt as till fågel som kvittrar här utanför. Hade jag haft en träsko så hade jag kastat den på fågeljäveln (precis som man gjorde med katterna och rådjuren där hemma...).


Nu slår det mig att det kanske inte alls är en fågel, utan en tjuv som ska bryta sig in och använder fågelljudet som en slags signal. I vilket fall som helst så lär den tjuven inte kunna forcera varken högen med disk eller IKEAkassen med nytvättat....

I'm safe! 


Av BD - 10 maj 2008 01:54

Okej, jag är hemma. Igen. Relativt nykter. Faktiskt.

Jag stod inte ut med grillfesten utanför fönstret, där folk hela tiden strömmade till, och där munspelen började låta. Satans munspel. Så när klockan var runt 22, sminkade jag mig och drog hemmifrån. Tanken var att jag skulle ta båten över till Södermalm och hoppa in på valfritt hak och ta mig en kall Heineken. Själv. Jag ändrade dom planerna. Pratade med E i Göteborg och han skulle tydligen ut (även om det ändrade sig sen),och han påminde mig att jag kanske skulle dra iväg ett sms till A. Så, det gjorde jag och fick till svar att hon satt på Metro vid Skanstull och att jag skulle komma dit. Hell yeah.Träffade hennes kompisar, och tog mig ett par öl. När dom skulle hem stannade jag och A kvar och det blev mer öl. Fan vilket otroligt underbart ställe! Lite Park Lane känsla (fint Göteborgsställe det där...om än dyrt). Skitfin inredning och otroligt trevlig personal. Det roliga var att jag bara promenerade in (jag frågade till och med: Det är bara att smita in? och vakten bara log och sa vesst...). Trodde ju stället hade 18årsgräns, så är det 23! Insane. Det är fan första jävla fucking gången jag inte måste visa legg, och det är första jävla fucking gången jag kommer in på ett ställa där jag är underårig i förhållande till åldersgränsen. Stockholm är inte så illa som man kan tro....

Det bästa var att vakten gav oss varsin ros och ett "frikort" när vi gick. Tror fan det ska bli mitt ställe (skitsamma om han gjorde så för att det var ont om folk där....)Är svag för såntdär. Haha. Kommer M hit så ska vi dit, och att E och jag ska ta oss en sväng dit - ja, det är en självklarhet!

Har fler ställen på söder som jag måste gå till. Snaps har jag hört ska vara chill. Får väl passa på att utnyttja tiden jag är här.... 

Jaja, notera att jag faktiskt är ganska nykter. Detta bör således (Vem fan använder sådana ord när man är full änna?) inte klassas som ett fylleinlägg...

Cheers ffs! Nu ska jag fan sova....

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Vilket projekt ska jag ägna mig åt?
 Odla en jordnötsplanta
 Skriva en bok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards